Lesinhoud

De inhoud van de pianoles aangepast aan de wens van de leerling.

 

Bij een kind van 6 jaar zal de les op een meer speelse manier verlopen dan bij een puber van 14 jaar, die vaak geïnteresseerd is in popliedjes en andere hedendaagse muziek.

Voor popliedjes zijn er diverse mogelijkheden om ze te spelen. Van makkelijk, met alleen de rechterhand noten lezen, tot moeilijker met octaven en akkoorden erbij. Lastig om het zo even uit te leggen, je moet het gewoon eens proberen!

 

Leerlingen die van klassiek houden,  krijgen een methode die meer gericht is op het klassieke pianospel. Klassiek betekent niet gelijk dat het saai is hoor. Er zijn een heleboel mooie, bekende melodieën die je kan spelen. Voor de piano is er in de afgelopen eeuwen zo veel geschreven, dat je ruim keus hebt.

 

En beginnende volwassenen die snel resultaat willen, krijgen weer op een andere manier les.

 

Voor iedere leerling geldt, dat ik naast de methodiekboeken heel veel los materiaal gebruik. Of door mij uitgezocht, of door de leerling zelf meegenomen. Hoe meer variatie, hoe meer je leert!

 

Het feit blijft dat als je wil presteren, je thuis toch wel moet oefenen. Maar…….. hoe meer je oefent, hoe makkelijker het spelen gaat, en des te meer plezier je erin krijgt!

 

En dat blijft bij mij voorop staan: Plezier in het pianospelen!

 

 

 

Made with Namu6